INSERT REMEDY: A State Of Constant Change

Arvio julkaistu Soundissa 03/2007.
Kirjoittanut: Ville Sorvali.

Arvio

INSERT REMEDY
A State Of Constant Change
Dreams Untouched

Vuosituhannen kunnianhimoisimmasta debyyttialbumista vastaa helsinkiläinen Insert Remedy. Ylisanojako? Kuunnelkaa tämä levy, ja sanokaa yksikin samanikäinen yhtye joka on tässä vaiheessa uraansa haukannut yhtä ison palan – ja kaiken lisäksi onnistunut nielemään sen.

Vajaan tunnin mittainen A State Of Constant Change on mahtipontinen konseptialbumi, jonka tarinan jo kappalaiden nimet paljastavat. Tarinan emootioiden mukaan heittelee myös levyn tunnelma tiuhaan laidasta laitaan. Onkin suorastaan ihme, että se ei ole hajonnut käsiin jo tekovaiheessa, sillä musiikilliset osaset poikkeavat toisistaan kuin maailman koirarodut konsanaan. Genremääritelmiä viimeiseen asti välttäen yhtye on kuitenkin onnistunut nivomaan maalailun, turpaanvedon, hevi-estetiikan, koukeroinnin ja silkan musiikillisen iloittelun yhteen niin, ettei paketista tohtisi lopulta irrottaa yhtäkään osaa.

Usein puhutaan levyistä, jotka vaativat kuuntelijaltaan musiikillista suuntautumista, keskittymiskykyä tai jonkinlaista määrittelemätöntä ymmärrystä. Tästä levystä ei selviä niin helpolla.

Lisää luettavaa