JAAKKO & JAY: War Is Noise

JAAKKO & JAY
War Is Noise
Fullsteam Records

Miksi lähettää levyjä toimitukseen, jos niitä ei haluta arvioitavan? Sitä haluaisin kysyä Jaakolta ja Jaylta, joiden mielestä musiikista ei saisi kirjoittaa.

Pojat, kyse on kuluttajavalistuksesta: joku voi mennä esimerkiksi teidän keikallenne ja erehtyä luulemaan, että homma toimii yhtä hyvin myös levyllä. Itse en jaksanut kuunnella War Is Noise -debyyttiä kertaistumalta läpi. Mutta esimerkiksi kevään Jyrockissa duon raaka folkpunk oli koko illan parasta rohtoa. 

Akustinen kitara ja rummut soivat tiukasti yhteen myös levyllä. Välillä Jaakon ääni on kireä ja työlään kuuloinen, useimmiten mies hoitaa tonttinsa ok. Sovituksellista lisäväriä on haettu viulusta, koskettimista ja torvista.

Bonus-elementtejä käytetään kitsaasti, mutta se ei ole levyn ongelma. Vaikka viulua olisi joka kappaleessa, se ei parantaisi kokonaisuutta. Tällä konseptilla ja näillä kappaleilla levy on paras mahdollinen, mutta pitemmän päälle turruttava.   

Parasta antia ovat napakka Equalizer, hienosti svengaava Gasstation ja keikkasuosikki Walls And Bars. Toimii lyhyinä annoksina keikkoja odotellessa.