JAMIROQUAI: Synkronized

JAMIROQUAI
Synkronized
Sony

Tiukan tarttuvilla sinkkuralleilla pinnalle noussut ja yhtyeensä iskuvoimalla vakuuttanut Jamiroquai yllättää tällä kertaa negatiivisesti. Kiekko oli entänyt jo viidenteen platkulta kuulostavaan raitaansa, kun vilkaisu biisilistaan paljasti ykkössinkun livahtaneen – täysin jälkiä jättämättä – ohi heti ensimmäisenä!

Synkronized on erittäin hyvää taustamusaa, mutta mihinkään muuhun siitä ei valitettavasti oikein ole. Esikoislevyllä erinomaisia lauluja suoltanut, toisella kertaa svengaavalla bändisoitolla asemiaan parannellut, mutta kolmosellaan jo notkahtanut Jay Kay on nelosellaan aika hukassa. Lienee ihan hyvä, että Canned Heat annetaan remiksattavaksi Liam Howlettille ja video kuvautetaan Jonas Åkerlundilla. "Bändikuvissa" ja haastatteluissa mieluiten itsekseen esiintyvä Jay on nyt yhtä yksin totisen paikan edessä, sillä muutamaa makeaa groovea ja jousisovitusta sekä kahta hyvää biisiä (Supersonic ja King For A Day) lukuunottamatta Synkronized ei tarjoa tarttumapintaa juuri nimeksikään.

Ehkä Roope Lehtisen tarjoama Return of the Space Cowboy -ajan ennustus toteutuu, ja parin vuoden päästä Jamiroquai todellakin nähdään Pori Jazzissa. Kutsu ei tosin johdu originaaliprofetian mukaisesta liiallisesta soittelemisenhimosta. Rytmimusiikin tavaratalon alehyllylle pääsee helpoiten sillä, että on joku, joka on joskus ollut jotakin.