JÄRJESTYSHÄIRIÖ: Takapihojen rocktähdet

JÄRJESTYSHÄIRIÖ
Takapihojen rocktähdet
levy-yhtiö

Kauan varjoissa vaikuttanut Järjestyshäiriö sai saavillisen kuravettä niskaansa, kun se vihdoin albumikantaan päästyään kuulosti siltä, että yhtye oli parahiksi hollilla täyttämässä juuri hajonneen Tehosekoittimen jättämää tyhjiötä. Se kuitenkin tuntui olevan yhtyeen todellinen luonto, sillä Takapihojen rocktähdillä pesäeron tekeminen debyyttiin kuulostaa väkinäiseltä.

Poseeraaminen on muuttunut entistäkin härskimmäksi ja Järjestyshäiriön ilmeisenä tavoitteena onkin nimensä mukaisesti aiheuttaa säpinää. Minä ainakin lukitsisin tyttäreni mieluummin omaan huoneeseensa kuin päästäisin Järjestyshäiriön keikalle. Levyllä ronskia meininkiä pidetään yllä muun muassa lutkittelemalla kertojan rannalle ruikuttamaan jättänyttä vamppia.

Tyylitajussa saattaa olla silloin tällöin toivomisen varaa, mutta juuri perinteisessä rokkariurpoilussa Järjestyshäiriö on edustavimmillaan. V***n kusipään rap metalli on täyttä hakuammuntaa ja saa vain korvat punaiseksi. Suomirockia (Petettyni) ja metallia (Outo Maa) testaillessa upotaan samaan suonsilmäkkeeseen kymmenien heikkolahjaisempien – ja mikä pahempaa: rumempien! – kanssa.