JÄTKÄJÄTKÄT: Ykstoist Ykstoist

JÄTKÄJÄTKÄT
Ykstoist Ykstoist
Roihis Musica

Huttu on keitetty. Hämmentäjiä oli yhdeksän, keittiömestaria ei lainkaan.

Sanataiteilija Matti ”Asa” Salo on nyt yksi jätkistä. Laulu- ja sanoitusvastuu jakaantuu Janne ”Puppa J.” Siron ja Joska Lakopouloksen kanssa. Biiseistä vastaa koko Jätkäjätkät-kollektiivi. 

Suuren ja poikkeuksellisen värikkään retkueen bändidemokratiassa on ainekset Jokisen eväisiin. Jätkäjätkien Ykstoist Ykstoist -debyytti onkin melkoinen sillisalaatti. Levyn tyylit risteilevät iskelmällisestä reggaesta Gogol Bordello -henkiseen mustalaiskohkaukseen ja hiphopiin. Kirjavuus ei häiritse: tiivis porukkahenki ja väkevä slaavilainen jälkimaku liimaavat raidat yhteen.

Single-biisien (Joku saa tietää ja Flygarit) lisäksi levyn tähtihetkinä soivat avausraita Kottii ja Asan poliittista agendaa tarjoileva Kommareita. Levyn ainut hutilaukaus, usvainen psykedeliapala Ihmepyörä, kaatuu vaivaannuttavaan tekstiin. Kosmiset kokemukset taipuvat kankeasti sanoiksi.

Teosto-palkinnon paineista ei ole havaintoa. Bändisoundiin luottava levy svengaa rennosti ja huokuu toverillista tekemisen intoa. Etenkin Asan sanailussa on aikaisempaa enemmän huumoria.

Jätkät kulkee omia polkujaan.