JENNY WILSON: Blazing I & II

JENNY WILSON
Blazing I & II
Gold Medal Recordings

Usein sanotaan, että taiteilija versioi koko elämänsä ajan yhtä ja samaa teosta. Jenny Wilsonin Blazing-tuplalevystä tekee erikoisen se, että sillä artisti versioi vain kaksi vuotta vanhan Hardships-levynsä lähes kokonaan uudelleen. Toki mukaan on laitettu ”uusiakin” kappaleita. Ensimmäinen single on viileä elektrosoul-versio Bob Marleyn Work-kappaleesta.

Täytyy olla todella kiinnostunut Jenny Wilsonin maailmankatsomuksesta, jotta eri versioiden evoluutiota jaksaa pohtia ja niiden synasoundeja vertailla. Ensimmäisellä levyllä Wilsonin laulua lihavoi Tensta Gospel Choir, ja sovitukset ovat alkuperäisiä orgaanisempia ja juurevampia. Hienoa musiikkia tämä on, mutta Wilsonin taiteilijuutta tarkoitushakuisesti alleviivaavat uudelleenversioinnit eivät kuitenkaan muuta kappaleiden luonnetta riittävästi, jotta muutkin kuin yrittäjän ansaintalogiikkaan viittaavat motiivit paljastuisivat. Prosessista kertova kirjakin on kuulemma suunnitteilla.

Toinen levy sisältää Daniel Fagerströmin kanssa tuotettua abstraktimpaa, ambientmaista ilmaisua, jossa ei ole minkäänlaista ruotsalaista keimailua tai miellyttävyyttä, vaan sen tunnelmat johtavat viiksekkäisiin saksalaisiin minimalisteihin.