JESSE: III

JESSE
III
Haista

Diskon värivalot vilkkuvat! Jessen kolmas jatkaa yhtyeen eksentrisillä teknolinjoilla. Tällä kertaa konemusiikit on ryyditetty funk-, afro- ja Detroit-viboilla. Jessen vahvuus sen omaperäisen soundin lisäksi on se, että kaikesta pirinästä ja kilinästä huolimatta biisit ovat helposti lähestyttäviä, eikä niissä sorruta tekotaiteellisuuteen.

Lukuun ottamatta kahta levyn kappaleet – miksaukset – ovat instrumentaalibiisejä. Vaikka lista levyn toteutuksessa käytetyistä soittimista ja efekteistä on pitkä kuin nälkävuosi – Akai, Arp, Boss, Creamware DSI, Electroharmonix, Hohner, Fender, Korg, Oberheim, Roland, Sony, Tama ja Yamaha – ei tehosteilla kikkailulla ole onneksi alettu mässäillä, vaan niitä on käytetty
harkiten ja mitä sopivimmassa suhteessa.

Levyä vaivaa kuitenkin pieni yllätyksettömyys ja Jimi Tenorin laululla säestettyä Karaoke King -helmeä sekä Death Hawks -bändin Teemu Markkulan laulamaa Amazon Queen -tunnelmointia lukuun ottamatta kappaleet jäävät paikoin jumiin monotonisiin luuppeihin, miltä olisi varmasti vältytty karsimalla hieman kappaleiden pituutta – levyn lyhyinkin biisi kestää lähes viisi minuuttia.