THE JESUS AND MARY CHAIN: The Power Of Negative Thinking: B-sides And Rarities

THE JESUS AND MARY CHAIN
The Power Of Negative Thinking: B-sides And Rarities
Rhino

Jo useammalla kokoelmalla on kuultu The Jesus And Mary Chainin singlejä ja niiden b-puolia. Tämä neljän cd:n kansio on kuitenkin kaikkein kattavin ja samalla onnistunein.

The Power Of Negative Thinking -pakettiin on aikaisemmin julkaistun lisäksi kaivettu arkistojen uumenista mielenkiintoista materiaalia. Ylivoimaisesti kiinnostavin on heti ensimmäiseksi kuultava demo vuodelta 1983. William Reidin säveltämä Up Too High on suorastaan kutkuttava Echo & The Bunnymen meets Joy Division -henkinen raita. Vanhoista tutuista Upside Downin terä ei ole tylsistynyt lainkaan, akustiset versiot Psychocandyn raidoista ovat yhä kaikuun upotettua popsokeria, Sidewalking iskee edelleen moukarin lailla ja Guitarman suoristaa Elviksen version grooven väkivalloin. Tämä kokoelma tuntuu itse asiassa palvelevan yhtyeen historiaa paremmin kuin hieman epätasainen virallisten albumien kaari.
Laaja paketti on todella viimeistellyn oloinen. Yhtyeen historia kerrataan tiiviisti mutta tarkkanäköisesti haastattelupätkien siivittämänä tumman sävyisillä sivuilla. Hienona lisänä mukana tulee juliste, jonka toisella puolella on osa yhtyeen singlejulkaisujen kansista.

Varsinainen aarre löytyy kuitenkoin julisteen toiselta puolelta. Pete Framen klassiset Rock Family Trees -sukupuut ovat aina olleet suuria suosikkejani ja nyt Paul Barber on kopioinut alkuperäistä mallia suoraan ja tehnyt sellaisen The Jesus and Mary Chainista. Sitä on mukava tihrustaa samalla, kun kokoelma soi taustalla.