JIPPU: Kuka teki minusta tän naisen

JIPPU
Kuka teki minusta tän naisen
Helsinki Music Company

Milloinpa laulaja-lauluntekijää olisi soimattu liiasta henkilökohtaisuudesta? Nyt vain on niin, että Jipun kakkoslevy haiskahtaa paikoin niin vahvasti napanöyhdälle, että en ole onnistunut kuuntelemaan sitä kertaakaan kiusaantumatta, vaikka olen antanut sille monta mahdollisuutta. Kyse on tietysti kohderyhmästä ja viitekehyksestä, joka sanoitusten näkökulmasta asettuu temaattisesti jonnekin SinäMinän ja Alibin välimaastoon. Kyynelten määrä on loputon.

Piristäviä poikkeamia kokonaisuuteen tuovat yllättävä Kotiteollisuus-laina Tuonelan Koivut sekä Jipun ja Lasse Kurjen yhdessä kynäilemä Ihan tavallinen aamupäivä, jonka ihastuttavat mustalaismaneerit ja humppapoljento ovat hauskoja viitteitä vanhaan suomi-iskelmään. Muut sävelmät ovat tasalaatuista americana-vaikutteista folkpoppia, joiden soundit ja laulutulkinnat ovat huippuluokkaa, mutta eivät kannattele koko levyä. On myös kiusallista, että kappaleista voi arvata, kenen kanssa ne on yhteistyönä tehty.

Tuntuu, että edessä on kasvun paikka. Tämän neidon suusta haluaisin kuulla vielä jotain oikeasti painokasta materiaalia.