JOEY RAMONE: …Ya Know?

Arvio julkaistu Soundissa 6-7/2012.
Kirjoittanut: Ville Sorvali.

Arvio

JOEY RAMONE
...Ya Know?
BMG Rights Management

Maailmanhistorian siistein määkivä hongankolistaja tuuppaa kauppoihin uuden levyn, yksitoista vuotta kuolemansa jälkeen. Joey Ramone on kiistatta punkin tärkeimpiä ääniä, erikoismies joka käänsi kummallisuutensa voitoksi. Aito sankari kaikille niille, jotka eivät joko halua tai pysty sulautumaan tavallisen keskivertouden massaan.

…Tiäksä? on kasattu postuumisti löydettyjen demojen päälle, loppu­aikojen Ramones-tuottaja Ed Stasiumin valvonnassa. Stasiumin lisäksi kappaleilla soittaa ja laulaa vaihteleva sakki. Mukana kunniaa tekemässä on Joan Jettin, Little Stevenin ja Handsome Dick Manitoban kaltaisia nimiä.

Soundimaailma muistuttaa 1990-luvun Ramones-levyjä. Kuolleen miehen lauluääni ja tulkintatapa on oma mahtava itsensä. Levyltä löytyy monta mukavaa rallia kuten Going Nowhere Fast, What Did I Do To Deserve You, Party Line tai Life’s A Gas. Hajanaisten demojen pohjalta kasattu 52-minuuttinen ei kuitenkaan muodostu järjelliseksi albumikokonaisuudeksi.
Niin yksittäisissä kappaleissa kuin koko paketissakin olisi käyttöä Ramonesin alkupään levyiltä tutulle ”no nonsense” -lähestymiselle. Nyt mukana on selkeitä täytebiisejä, tylsää kitarasooloilua ja muuta ylimääräistä sovituksellista läskiä.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa