JOHN FRUSCIANTE: The Will To Death

JOHN FRUSCIANTE
The Will To Death
Record Collection

Riippuvaisuuteen taipuvaisten ihmisten kohdalla käy raitistumisen hetkellä usein niin, ettei huumausaineista eroon pääseminen muunna itse luonnetta mihinkään suuntaan. Addiktio ja sen aiheuttamat maniat säilyvät edelleen osana arkipäivää, vain niiden ilmenemismuoto vaihtuu.

Jo muutenkin ahkerasti sooloja Red Hot Chili Peppers -toimiensa ohella tekevän John Fruscianten ilmoitusta julkaista kuluvan vuoden loppuun mennessä kuusi (!) uutta albumia ei voidakaan pitää suunnattomana yllätyksenä. Mies kanavoi tarpeen touhuta jotain nykyään kitaran kanssa pelaamiseen. Ja hyvä niin, sillä aiempiin tekemisiin verrattuna The Will to Death kertoo hänen kehittyvän kovaa vauhtia niin biisintekijänä kuin tulkitsijanakin.

Tällä kertaa mukana ei ole Peppers-kollegoita, vaan Frusciante on tehnyt kaikki 11 kappaletta itse ja huolinut studioon mukaan vain ystävänsä ja aseveljensä Josh Klinghofferin. Tyypillisen monisävyisenä näyttäytyvä materiaali tuntuu olevan lähinnä 1970-lukuisen rockin inspiroimaa, mutta mukana on toki jälleen Fruscianten jonkinlaisesta tavaramerkistä nykyään käyviä häiveitä 1980-luvun goottitunnelmista.