JOHNNY SPENCE & DOCTOR’S ORDER: Kickstart Your Mojo

JOHNNY SPENCE & DOCTOR'S ORDER
Kickstart Your Mojo
Goofin

Uumoilin Pirates-laulaja Johnny Spencen ja Tohtorien jyräävän jo edellisellä levyllä maksimitehollaan, mutta kumppanukset buustaavat nyt potkustartista mojonsa vielä julmetummille kierroksille. Konstina on laventaa tyylikirjoa, mutta eliminoida työstöstä elementit, jotka tuottavat vähänkin täyteraidalta tai vieraalta maistuvaa matskua. Jopa hulppeat Ganes-/Mungo Jerry -pleaserit jäivät reserviin. Joka ainoa viipale on mehevää torttua, vaikka sakeat makeat mojosisukset vaihtavatkin aromia.

Huippuvedossa olevan Spencen uudet biisit ovat esimerkillisiä iskusäveliä; vimmatusti vauhtiin saattava nimikipale, tohtorien hoitoa janoava ja saava Get Me To The Doctor sekä Mick Green -rymyriffinen Crazy Personality. Verraton cover-kimara ulottuu Johnny Kidd -retroherkusta Colin Jamesin Voodoo Thingiin. Suurenmoisia ovat myös Delbert McClintonin vetreä Blues About You Baby sekä Johnnyn ja Jailbirdsien rockabillyjuna Roll On (Clickety Clack).

Bändi hyökkää todella ronskisti Spencen villin laulun rinnalle. Kitaristi Archie rulettaa yhdistämällä mestarillisesti Albertin ja Ilen parhaat puolet armoa antamattoman rock’n’rollin syöksyriffeissä ja sooloissa. Teppo Bearin bassottelu ei ole koskaan ottanut näin tuimasti paikkaansa kiidätyksessä. Harpun ja pianon vierasosuudet kytkeytyvät sumeilematta ja suoraan päävoimalinjaan.