JOSÉ GONZÁLES: Vestiges & Claws

JOSÉ GONZÁLES
Vestiges & Claws
Imperial Recordings

Göteborgilaisen lähiön lahja maailmalle, indiefolkin ihmelapsi, argentiinalaiset juuret omaava ruotsalainen laulaja-lauluntekijä José Gonzáles on suvereeni akustisen kitaran virtuoosi. Kotikeittiön nurkassa pääosin nauhoitettu Vestiges & Claws luo aivan oman tunnelmansa: tarkkakorvaisimmat voivat kuulla äänitysten taustalla linnunlaulua tai oven avautumisen.

Fiilis on intiimi, maanläheinen, herkkä, rauhallinen ja lämmin, mutta synkkä. Teemoina sivilisaatio, humanismi ja solidaarisuus, ja vaikutteita on kuultavissa 1970-luvun brasilialaisesta musiikista, amerikkalaisesta folkrockista ja Länsi-Afrikan aavikkobluesista. Tälle levylle José on kasannut eksklusiivisesti omaa tuotantoaan, vaikkakin hän on myös tunnettu menestyksekkäistä akustisista covereistaan (Massive Attackin Teardrop ja The Knifen Heartbeat).

Vestiges & Claws on hipsterin märkä päiväuni. Trubaduuri-Gonzálesilla on tunnistettava soundi, jota on nyt tuunattu vielä rehevimmillä taustoilla. Silti se käy yksitoikkoiseksi muutaman kipaleen jälkeen. Mutta jos akustinen kitarointi ja Josén kaltaiset runoilijat ovat juttusi, tämä levy on ehdottomasti sinulle.