JUKKA POIKA: Elämäntyyli

JUKKA POIKA
Elämäntyyli
KHY Suomen Musiikki

Jukka Poika on kääntynyt takaisin tieltä, joka oli viemässä häntä kiihtyvällä vauhdilla kohti iskelmätähteyttä. Silkkii. Vain elämää. Se Anna Abreun tulkitsema coverbiisi. Ne ovat eri suunnassa kuin Elämäntyyli. Se ei nimittäin ole mikään koko kansan hittialbumi.

Suurelta osin Jukka Pojan itsensä äänittämä ja tuottama levy kuulostaa henkilökohtaiselta ja hauraalta. Sitä on tehty kauan ja hartaasti, ja välillä ilmeisen tuskaisesti, sillä viime syksynä Jukka Poika veti valmiin albumin takaisin työpöydälle ja kutsui vanhan ystävänsä Bommitommin mukaan tuotantoprosessiin. Tuotannollisesti Elämäntyyli onkin kaksijakoinen: osalla kappaleista soittaa Sound Explosion Band, osalla taustat on ohjelmoitu.

Albumin läpi sykkivästä reggaepoljennosta ja elämänmyönteisistä biisinnimistä (Parempaa, Brand new ihanuus, Draivi) huolimatta Elämäntyylin tunnelma on jopa melankolinen. Siideripissiksen kaltaisia poppihölmöilyjä ei kuulla, ellei sellaiseksi lasketa levyn kokonaissoinnista irralleen pomppaavaa Crzybailaaja-singleä. Kun Jukka Poika albumin päätöskappaleessa laulaa kuinka rakkaus voittaa, kuulostavat hänen sanansa ennemminkin kainolta pyynnöltä kuin itsevarmalta julistukselta.

Albumin paljas sielukkuus kiehtoo, vaikka varsinaiset tähtihetket ovatkin vähissä.