JUKKA TAKALO: Suomen kuningas

JUKKA TAKALO
Suomen kuningas
Sound Of Finland

Jo on Jukka Takalo muuttunut vaatimattomasta miehestä itsevarmaksi valtiaaksi, voisi luulla Suomen kuningas -levyn nimestä. Vaan sama tuttu ja turvallinen kansalainen Takalo on.

Mahtipontinen sanapari esiintyy kappaleessa Suomen prinsessa, jossa lapset katselevat haaveillen ylöspäin samoin kuin Takalo levyn kannessa. Tyttö haluaa tulla prinsessaksi, Kiira Korveksi, ja poika kuninkaaksi, Joonas Donskoiksi. Mutta voiko toive toteutua jokaisessa perheessä, luistelemmeko luokkayhteiskunnassa?

Nykypäivän epäkohtiin tartutaan muissakin kappaleissa. Takalon kevyet ja helposti säestettävät laulut (joiden soinnut ovat vieläpä kansivihkossa) sisältävät painavaa sanottavaa. Jumala on antanut meille polttomoottorin kertoo yhteiskunnastamme maallisilla ja taivaallisilla metaforilla. Myös Piiperryslaulu herättelee pohdintoja ihmisen paikasta maailmassa, mutta muuten se on kuin Ipanapasta eksynyt tönkkö täytebiisi.

Kiitokset ansaitsee aloitusraita Joilla on onni, jossa Takalo on omimmillaan: tarina elävästä elämästä, sinusta ja minusta. Niin ikään Tätäkö se elämä on ja Horjumaton ovat kauniita ja kaihoisia mutta meneviä.

Suomen kuningas on hieno jatke Takalon diskografiaan. Mutta valtaistuimelle se ei nouse.