KARI TAPIIRI: Intiaani

Arvio julkaistu Soundissa 8/2012.
Kirjoittanut: Arttu Tolonen.

Kari Tapiiri soittaa kitaraa ja laulaa, tarkkaillen maailmaa välillä äärimmilleen viedyn naivismin kautta. Miestä voi pitää Pekka Strengin hengenheimolaisena. Streng on aina vedonnut minuun aika valikoivasti ja sama pätee Tapiiriin.

Arvio

KARI TAPIIRI
Intiaani
Timmion Records

Kari Tapiiri soittaa kitaraa ja laulaa, tarkkaillen maailmaa välillä äärimmilleen viedyn naivismin kautta. Miestä voi pitää Pekka Strengin hengenheimolaisena. Streng on aina vedonnut minuun aika valikoivasti ja sama pätee Tapiiriin. Kun palaset loksahtavat paikoilleen, tämä lähestymistapa synnyttää riemastuttavan hienoja juttuja, mutta kypsymättömämmät ideat taas eivät toimi lainkaan.

Maailmanpyörä on hurmaava, sekä poljennoltaan että sanoitukseltaan. Sarkastinen Miksi kukaan on ehkä hiukan yllättäen levyn selkeä helmi. Herkkä ja kerronnallinen Herrasväki antaa myös viitteitä potentiaalista. Kappaleessa onnistutaan luomaan vahva atmosfääri, jonka puitteissa siirrytään alun röyhkämäisen tarinan petaamisesta suoraan Gabriel García Már-
quezin maailmaan, jossa talon herras­väki oli lähtenyt lentoon eikä ikinä palaa. Kaipaamaan jäivät sukulaiset.

Intiaani on hyvä alku, mutta parannettavaa riittää. Kari Tapiiri sanoo sen ehkä itse parhaiten kappaleessa Olen ollut: ”Vasta kun olen vaeltanut kauan näitä maita/niin silloin mun neuvot saattaa olla joillekin arvokkaita.” Onneksi hän sanoo myös aikovansa olla vielä enemmän.

Lisää luettavaa