KATAKLYSM: In The Arms Of Devastation

KATAKLYSM
In The Arms Of Devastation
Nuclear Blast

Kaukana ovat ne päivät, jolloin Kataklysmin uudesta levystä jaksoi innostua. Nyt kanukkiryhmän geneeristä, hc- ja rock-vaikutteista melodista death metallia kuunnellessa tunne on lähinnä vaivaantunut, eikä vähiten jos pitää mielessään kuinka nerokasta materiaalia bändin alkuaikojen kaoottinen rymistely oli. Pitkään sen jälkeenkin Kataklysm on hakenut tuotantoonsa samaa särmää, mutta lopputulokset ovat olleet lähes poikkeuksetta toinen toistaan puuduttavampia bändin keskittyessä joko hakemaan ”yksinkertaisempaa lähestymistapaa” tai toistamaan kerran hyväksi havaittuja ideoitaan huonosti. Siinä tilanteessa hyvillä riffeilläkin tekisi jo jotain.

In The Arms Of Devastationin rutikuiva tuotanto ei tarjoa Kataklysmin palettiin mitään uutta, kuten levyn harmaat kannetkin osuvasti vihjaavat. Saksalaisittain junnaavat kappaleet eivät lähde missään vaiheessa käyntiin, eikä levystä useamman kuuntelukerran jälkeenkään ole jäänyt mitään mieleen. Ensimmäisen minuutin ajan pää saattaa nytkähtää ja sitä toivoo, että tässä olisi vielä jotain, mutta ei.

Kataklysm on saavuttanut urallaan sen pisteen, josta se voi jatkaa vaikka loputtomiin, koska ainakaan huipulla lopettaminen ei ole enää vaihtoehto.