Kun kitararock kohtasi koneet – Happoradion uusi albumi jälleen tarkkuustyötä

Happoradio
Kauniin kääntöpiiri
Sony

Happoradio kasvoi viime vuosikymmenellä yhdeksi parhaista rockbändeistämme. Yhtyeen julkaisutahti on sittemmin hidastunut niin, että Elefantti (2014) sai odottaa seuraajaansa lähes kolme vuotta.

Hiljaa on onneksi tullut hyvää, sillä Happoradion seitsemäs albumi on laadukasta umpisuomalaista kitararockia, joka maustuu tehokkaasti käytetyillä koneilla. Aki Tykin ja AH Haapasalon biisit ovat jälleen tarkkuustyötä ja bändin kertosäetaju on sekin tallella. Nyt tuotannoltaankin omatekoisella levyllä Happoradio pureutuu ihmiselämän iloihin ja huoliin perinteelleen uskollisena.

Albumin vähemmän mieltä ylentävä kansi ei onneksi ole sen koko kuva. Kuten ei myöskään Älä puhu huomisesta -kappaleen kajagoogoomaisesti 80-lukulainen diskopop. Aki Tykin ja kirjailija Inka Nousiaisen kirjoittama Puhuit linnuista lähestyy täydellistä rakkausballadia, mutta Tykin erityisyys Happoradion sanoittajana korostuu laulujen ihmissuhteiden ollessa haastavimmillaan. Sinun vaikka hajoat huolestuttaa ja Jokainen hetki on väärin puhuu rakkauden kuluttavuudesta silloin kun mikään ei kelpaa eikä riitä.

Elämän kulku heijastuu myös Happoradioon. Kehtolauluinen Leevin laulu antaa lättähattujen lesota laulun sankarin ollessa tallessa kauniin kääntöpiirin suojassa.