HAPPORADIO: Jälkiä 2001-2011

HAPPORADIO
Jälkiä 2001-2011
Sony

Juuriltaan joensuulainen mutta Helsinkiä kotipaikkanaan pitävä Happoradio juhlii kymmenvuotista taivaltaan näyttävällä kahden cd:n ja yhden dvd:n kokoelmalla.

Don Huonojen, Kolmannen Naisen, Kotiteollisuuden ja muutamien muidenkin bändien tapaan Happoradion ura on edennyt “hiljaa hyvä tulee” -periaatteella. Kolme ensimmäistä albumia tulivat ja menivät linjaa hioen ja jäivät vielä suhteellisen vähälle huomiolle. Kaunis minä (2008) lopulta näytti, että Happoradiolla oli suomirockille sittenkin jotain raikasta annettavaa. Puolimieli (2010) kirkasti edelleen kuvaa melodiansa, iskevät kertosäkeensä ja purevat riffinsä taitavasta dynaami­sesta rockbändistä. Aki Tykin pienten ja keskisuurten elämien riemuja ja tuskia tilittävät tekstit tarjoavat nekin keskimääräistä enemmän kuunneltavaa.

Vaikka Jälkiä-kokoelma kerää biisinsä pääosin Happoradion albumeilta, niin mukana on myös joitakin spesiaaliraitoja. Leevi & The Leavingsin ja Jaakko Tepon tribuuttilevyille tehdyt esitykset saavat seurakseen kolme Joensuun kaupunginorkesterin kanssa ikuistettua laulua ja muutaman biisin Happoradio on päivittänyt tämänvuotiseen kuosiin.

Täysipainoinen dvd näyttää peräti yksitoista Happoradio-videota ja lähes tunnin mittaisen dokumenttielokuvan, jolla yhtyeen matka läpikäydään alusta lähtien varsin perusteellisesti. Filmin hauskimpia hetkiä onkin, kun Ilkka Alanko ihmettelee, miksi tehdä dokumenttia bändistä, joka on ollut koossa vasta kaksitoista kuukautta.