HAPPORADIO: Elefantti

HAPPORADIO
Elefantti
Sony

Kauniilla minällä (2008) oman äänensä löytäneelle ja miksausteknisen valaistumisen kokeneelle Happoradiolle näyttäisi olevan käymässä ns. Kotiteollisuudet. Helvetistä voisi välillä mennä myös länteen. Jokaiselta Happoradio-levyltä tähän asti on kuitenkin tavannut löytyä vähintään yksi tyrmäävän toimiva kappale.

Elefantilla (eittämättä messevään) ”tuplaukset, falsetti, Haapasalon soolo” -raamiin ahtautuu päräyttävimmin toisena kuultava Luonasi on linnani. Myös Pois Kalliosta ja Tavikset -hittien metamorfoosilta kalskahtava Älä anna paskiaisten päättää kerännee festarilavojen etuset pullolleen syvien riviemme kaltoin kohdeltuja, parisuhteensa keski-ikää lusivia.

Happoradiosta on hioutunut hienosti yhteen maaliin pelaava rockyhtye ja sanoituksissaan hauraita vaikutelmia taiten maalaileva Aki Tykki tietää miten kotiäitien silmät kostutetaan. Muutamaa valioyksilöä lukuun ottamatta seuraajiensa pettymyksiä ehkäisemään pyrkivä Elefantti marssii liiaksi jo tallatuilla tasangoilla. Mukavahan siellä on näillä eväin jytistää menemään niin kauan kuin oma paino ei käy liian raskaaksi kantaa.