KIVIMETSÄN DRUIDI: Betrayal, Justice, Revenge

KIVIMETSÄN DRUIDI
Betrayal, Justice, Revenge
Century Media

Kivimetsän Druidin debyytti Shadowheart (2008) oli jo pitkään toimineelta bändiltä hyvä päänavaus, vaikka levy olikin lähinnä kokoelma useamman vuoden aikana syntyneistä kappaleista. Levy poiki keikkoja pitkälti toista sataa ja vei bändiä Euroopan maiden lisäksi Pohjois-Amerikkaan.

Juuri runsaan keikkailun määrä kuuluu uudella levyllä. Jos edellisellä julkaisulla esiintyvä kokoonpano oli pikemminkin joukko soittajia, jotka olivat tehneet joukon biisejä, nyt kyseessä on muusikoita, jotka ovat luoneet sävellyksiä. Keikkailu on hionut ennen kaikkea laulupuolta, ja tänään Leeni-Maria laulaa hyvinkin suohon monia fantasiametallin kokeneempia tulkitsijoita.

Tyylillisesti bändi on kulkenut suuntaan, jossa folkmetal on saanut tehdä tilaa sinfonisemmalle ilmaisulle. Kappaleet ovat nyt melodisesti erittäin vaikuttavia ja vakuuttavia, mutta tuotantopuoli ei ole vielä täysin balanssissa. Välillä kitarat jyräävät tunnelmalliset sovitukset pahasti alleen.

Joka tapauksessa druidijoukko on astunut tavattoman pitkän ja menestyksellisen askeleen. Todennäköisesti kovatasoinen levy on vasta pieni pilkahdus siitä, mitä bändiltä uskaltaa odottaa tulevaisuudessa.