KIVIMETSÄN DRUIDI: Shadowheart

KIVIMETSÄN DRUIDI
Shadowheart
Century Media

Kivimetsän Druidi on tuottelias bändi, jos sitä voi mitata demopalstan lähestymiskerroilla. Se on alusta lähtien ollut kiinnostava pikemminkin ilmiönä. Alun haparoivista askeleista bändi on kuitenkin mennyt johdonmukaisesti eteenpäin.

Kivimetsän Druidi on kokenut muutoksia, sillä debyytillä on mukana uusi naislaulaja ja uusi rumpali. Bändin ilme tuntuu kohentuneen kaikilla rintamilla. Musiikillisesti yhtye tuntuu yhtenäiseltä, vaikka laulupuolen yhteensovittamisessa onkin vielä tekemistä. Biisit kuulostavat ehjiltä sekä mietityiltä, ja juuri sovituksilla Druidi rakentaa biiseilleen peruspilarit. Kokonaisuutena levy on ailahtelevainen, mutta bändi on tukevalla tiellä kohti omintaan. Yllätykselliset melodiakulut ovat juuri sellaisia yksityiskohtia, joiden nyöreillä kuulijat sidotaan puuhun.

Toivottavasti Druidin ura lähtee etenemään yhtä pehmeästi kuin se on viime aikoina kehittynyt. Yhtye pistetään eittämättä samaan kastiin Battleloren ja Korpiklaanin kanssa, ja Keski-Euroopassa samaisilla taistelutantereilla on tilaa. Toivottavasti sitä löytyy Suomestakin.