THE KNOB: Something For Nobody

THE KNOB
Something For Nobody
T-Sound

Etelä-Pohjanmaalla 90-lukulainen skeittipunk on yhä voimissaan, sillä Odorantsin rinnalle ilmestyy nyt debyyttialbuminsa julkaiseva The Knob. Nämä kaksi yhtyettä ovat ihan kirjaimellisesti samassa rintamassa, sillä molemmat pitävät yllä Lag Wagonin, No Use For A Namen ja muiden aikakauden vähemmälle huomiolle jääneiden yrittäjien henkeä.

Jo demoillaan tekemisensä erinomaisesti sisäistänyttä The Knobia ei saa kiinni löysäilystä tai muista asennevammoista. Ongelma on pikemminkin päinvastainen. Esikuvissa ollaan kiinni niin tiukasti, että rohkeita irtiottoja on turha odottaa. Biisit on koottu tutuista palasista, mikä ei sinänsä haittaa, mutta kun koko albumi on näin ennalta-arvattava, alkaa se häiritä. Irony Scenen duettolaulu, laukkaavat sahausriffit ja kiintiö-ska Poopypants kielivät siitä, että The Knob haluaa tehdä asiat samalla tavoin kuin aina ennenkin.

Jos tämä levy olisi tehty Suomessa kymmenen vuotta sitten, sitä pidettäisiin kansainvälisestikin alansa huippuna. Nyt se on vain hyvin tehtyä, keskimääräistä laadukkaammin laulettua ja asenteella terästettyä peruspullaa.