KOLMAS NAINEN: Paha minut iski + live

Arvio julkaistu Soundissa 09/2004.
Kirjoittanut: Asko Alanen.
Perhanan dynaamisesti ja nuorekkaan ärhäkkäästi soivat alavutelaisen feelgood-partion ensilevyt edelleen. Kolmas nainen jatkoi siitä, mihin paikallinen legenda Bingoksi Lämmin oli hyytynyt seuraintalon kylmempinä bänditreeni-iltoina.

Arvio

KOLMAS NAINEN
Paha minut iski + live
EMI

Perhanan dynaamisesti ja nuorekkaan ärhäkkäästi soivat alavutelaisen feelgood-partion ensilevyt edelleen. Kolmas nainen jatkoi siitä, mihin paikallinen legenda Bingoksi Lämmin oli hyytynyt seuraintalon kylmempinä bänditreeni-iltoina. Sakari Pesolan ja Timo Löyvän terävät riffit ja Pauli Hanhiniemen tanakasti rockiin istuvat riimit toimivat esimerkillisen iskevästi.

Reilu meininki korostuu ensilevyn live-bonuksella, jossa vuosien 1984 ja 1986 otokset todistavat levytetyn materiaalin tarttuneen tautisella teholla suoraan lava-aktista. Aiempi tallenne edeltää peräti kahdella vuodella albumidebyyttiä. Kestäviä hittejä riittää: Sähkökitara, hyvää tahtoa ja kavereita, Avaruusmies, Ilman sydäntäni elelen, Iso tyttö ja pikkutyttö, Olen sekaisin. Tulevia filosofisia puolislovareita edustaa jo vahva blues Mies vain hymyilee. Singleversiot täydentävät kokonaisuuden.

Biiseistä usea löytyy myös salaviisaampaa kakkoslevyä höystävältä, sangen ankaralta Provinssi-keikalta (1987), samoin vahvana toistuva cover-versio Yarin Maria Maria -biisistä. Studiossa soitto alkaa olla tarkempaa ja hiotumpaa, mutta vauhtia ja äkkivääriä kitaraiskuja riittää edelleen: Puhelin soi, Takametsien Travolta, U.S.A., Liity meihin ja niin edelleen.

Tietyillä biiseillä (Eihän edellisessä elämässäkään) ja varsinkin bonus-singleillä (Maanantai, Raatona maantiellä, Sylistäsi heräsin) ollaan jo sillä tiellä, jonka päässä odotti Tästä asti aikaa ja kypsempi kansansuosio. Kahdella kannella aikoinaan julkaistu Paha minut iski tyytyy cd-uusinnassa askeettiseen tekstiversioon verkkosukkakuvan sijasta. Takakannen naamakuvissa Pasi ja Pauli ovat kuin kaksi samaa marjaa. 

Lisää luettavaa