Kovien fanien keikkapaketti – Arch Enemy julkaisi livematskua nyt myös nykykokoonpanolla

Arch Enemy
As The Stages Burn! (dvd)
Century Media

Jos Japanissa julkaistua Tokyo Sacrifice -taltiointia ei lasketa, on Arch Enemyn edellisestä live-dvd:stä vierähtänyt lähes kymmenen vuotta. Kokoonpanokin on vuosien vieriessä kokenut muutoksia, joista yksi merkittävin on tietysti murisijan vaihtuminen Angela Gossowista Alissa White-Gluziin. Fanit ottanevat tästä syystä uuden konserttipätkän vastaan ilomielin.

Wackenissa 2016 kuvattu tallenne alkaa introlla, jonka tekstit olisi ollut syytä käyttää oikolukijalla vielä kerran. Ei lupaa hyvää, jos virallisen julkaisun alkuteksteistä löytyy heti useita kirjoitusvirheitä. Onneksi musiikki on pääasiassa ja soitto kulkee. Andy Sneapin miksaus on laadukas ja tuo bändin esille turhankin hyvin, jyräten runsaspäisen yleisön alleen jopa yleisönhuudatuskohdissa. Tämä hieman syö autenttisen keikkafiiliksen siirtymistä olohuoneeseen.

Kolmellatoista kameralla kuvattu keikka sisältää monipuolisesti lähi- ja laajakuvia perinteisen livevideon malliin. Erikoiskikkailuja, kamera-ajoja ja jänniä kuvakulmia ei siis juuri harrasteta. Bonuksina on totta kai musiikkivideoita ja behind the scenes -kamaa.

As The Stages Burn! on siis muodoltaan peruskauraa oleva konserttitallenne, jota voi suositella koville faneille.