Uusi Arch Enemy ei tukehdu omaan suuruuteensa – Kansainvälinen metallikokoonpano on jälleen vahvassa iskussa

Arch Enemy
Will To Power
Century Media

Will To Power on Arch Enemyn nykykokoonpanon ensimmäinen pitkäsoitto ja se lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Viime aikoina musiikillisesti paikallaan polkenut yhtye on saanut jostain uutta virtaa – olisikohan soolokitaristi Jeff Loomis sitten tuonut sitä kaivattua tuoreutta tullessaan?

Uusi levy on yllättävän vivahteikas. Riffit ovat koukuttavia ja tilusoolotkin harvinaisen tyylitajuisia. Levyllä on juuri niitä elementtejä, joita usein arviolevyiltäni peräänkuulutan! Biiseissä on kokoa ja eeppisyyttä, mutta ne eivät kuitenkaan tukehdu omaan suuruuteensa. Levyn pakollinen slovarikaan (Reason To Believe) ei ole imelä. Tässä kohtaa on syytä myös nostaa jälleen hattua Jens Bogrenin modernille, mutta hengittävälle miksaukselle. On se kone!

Alissa White-Gluzin puhtaita vokaaleja soisi kuitenkin käytettävän vieläkin enemmän ja monipuolisemmin. Samoin örinävokaaleissa voisi olla enemmän sävyjä, vaikka se onkin teknisesti moitteetonta. Lisäksi sanoituspuolelta löytyy kliseitä ja korneja pätkiä. Vanhan linjan mukaisesti mukana on jälleen ihan turhia välisoittoja keskellä levyä.

Tästä huolimatta Will To Power osoittaa, että Arch Enemy on pitkästä aikaa todella vahvassa iskussa.