KREATOR: Enemy Of God

KREATOR
Enemy Of God
SPV

Perinteiden kunnioittamisella ja perinteiden kunnioittamisella on eroa. Kun pitkäikäinen yhtye jatkaa uraansa vielä parhaiksi päiviksi katsottujen aikojen jälkeen, musiikki lipsahtaa helposti kankean nostalgiatrppailun puolelle, josta ei kornius ole kaukana. Ero onnistuneeseen, menneisyydelle arvokkaasti kumartavaan, mutta samalla uutuudenviehätystä hohkaavaan metalliin on hiuksenhieno.

Kreatorin harharetket thrashista sivupoluille näyttävät olevan takanapäin. Uusi kiekko seilaa paljolti edeltäjänsä Violent Revolutionin ja näin ollen myös 90-luvun alun viitoittamia reittejä. Yhtye paiskoo thrashia häpeämättömällä uholla ja ankaruudella. Millen johtama joukko pystyy harvinaisella tavalla puristamaan vanhan koulukunnan thrashiin ankaruutta, joka jossain vaiheessa alkoi hiipua koko musiikkityylistä. Vaikka reseptit ovat tuttuakin tutummat, bändiltä löytyy tavallista enemmän nykyaikaan kuuluvia nyansseja, jotka hehkuvat kirkkaina välähdyksinä raakametallin pinnalta.

Enemy Of God ei taistele Kreatorin parhaimman levyn tittelistä – kenties sellainen voi vielä hyvinkin tulla – mutta bändi osoittaa, miten vanhat perinteet pidetään kunniassa ymppäämällä niihin pientä piristysruisketta.