KREATOR: Phantom Antichrist

KREATOR
Phantom Antichrist
Nuclear Blast

Kreator koettaa edelleen kiilata ainakin Mille Petrozzan turvanmitan verran edelle muita thrashbändejä. Kreator on tarjoillut joitakin genren hienoimpia hetkiä, ja vaikka silläkin on omat etsikkoaikansa ollut, on bändi pystynyt seisomaan tukevasti eturintamassa nyt jo useamman levyn verran.

Millen komppaniassa on selvästi painotettu, että vaikka soittaa osataan, ei tarvitse soittaa liikaa. Selvästi myös biisientekovaiheessa suitset ovat olleet tiukalla. Riffit ja melodiat tarjoilisivat erinomaisia mahdollisuuksia rönsyilyyn, mutta Kreator pitää biisinsä mieluummin mielenkiintoisina ja on jättänyt kaiken turhan sillensä.

Ja silti mitään ei pidä puuttuman. Kreatorin uudet sävellykset ovat täyteläisiä, melodisesti useammillakin tasoilla lanaavia kappaleita, joista ehkä puuttuu samanlainen aggressiivisuus kuin yhtyeen alkupään tuotannosta, mutta tarjolla on silti napakkaa vihaisuutta yhdistettynä vuosien tuomaan kypsempään asenteeseen. Tilaa siis on hengittää. Erityisesti kitaristien työskentelyä ja teemojen luontevia johdantoja kuuntelee mielikseen.

Phantom Antichrist ei taistele paikasta Kreatorin parhaimpana, mutta bändi pystyy edelleen laadukkaaseen työhön, jossa asenne on kohdallaan ja kokemuksen tuomassa rintaäänessä on syvä tummanpuhuva kaiku.