Levyarvio: Kreator saa thrashin metalinkin rokkaamaan – Saksalaislegenda tarjoaa vihaa kaikille

Kreator
Hate Über Alles
Nuclear Blast

Kreatorilla on jotakin sellaista, joka aika monelta muulta thrash metalin ja vähän muunkin metallin pitkän linjan orkestereilta puuttuu. Se on syvälle juurtunut käsitys lajityypin estetiikasta ja tapa tehdä musiikkia sanomisen tarpeesta. Bändin nokkamies Mille Petrozza on sanonut, että bändi haluaa haastaa itsensä tehdessään levyjä, ja siksi Kreatorin standardit ovat jo lähtökohtaisesti korkealla.

Albumin käynnistävä italowesternien leffamusaan kallellaan oleva intro Sergio Corbucci Is Dead vaikuttaa lupaavalta. Varsinainen ensimmäinen purkaus Hate Über Alles on vielä lämmittelyä, mutta laadusta ei edelleenkään tingitä. Vaikka sävellysten perusolemus saattaa vaikuttaa suoraviivaiselta eikä se thrashkaan aina ole niin läsnä, Kreatorin tapa syventää sovituksilla kappaleidensa ilmettä tekevät ihmeitä tälläkin kerralla. Bändi luottaa edelleen suoraviivaisten ja siksi niin koukuttavien kitaramelodioiden voimaan, ja jo tästä syystä esimerkiksi Strongest Of The Strong arvatenkin tulee nousemaan yhtyeen keskeisimpien sävellysten joukkoon.

Uusi levy kohoaa mukavasti loppua kohti, ja harvasta thrash-levystä tulee sanottua, että se rokkaa, mutta niinkin Hate Über Alles tekee. Mikä parasta, Kreator alkaa olla asemassa, jossa sen ei tarvitse eikä se halua muuttua. Se tunnistaa keskeisimmät osaamisalueensa ja jaksaa sieltä ammentaa laadukasta kuunneltavaa.