Levyarvio: Hiki haisee ja moshpit puskee ulos kaiuttimista – Kreatorin livellä kuuluu vanhan thrash-johtajan auktoriteetti

Kreator
London Apocalypticon – Live At The Roundhouse
Nuclear Blast

Kreator on vuollut maailmanluokan thrashiaan jo 35 vuoden ajan, eikä meno näytä hyytyvän. Lontoossa narutettu livelevy esittelee saksalais-suomalaisen kvartetin huippuiskussa, ja äänityksen taso on erinomainen – on tätä sitten jälkikäteen korjailtu tai ei. Vuosimallin 2019 Kreator jytisee ja myrskyää juuri niin kuin pitääkin, ja on itse asiassa aivan huippua kuulla vaikkapa vuoden 1986 Pleasure To Kill (jonka albumiversio on bassottomuudessaan ja kireydessään ehkäpä hieman ajan haalistama) näin tanakkana versiona.

Solisti-kitaristi Mille Petrozan ilmaisusta on vuosien aikana karissut hivenen raspia, mutta tilalle on tullut vanhemman thrash-johtajan auktoriteettia ja lämpöäkin. Soitto on totisesti tämän tason sepillä tiukkaa, yleisön hien voi haistaa ja moshpit puskee kaiuttimista kotisohvalle – mitä muuta voi liveäänitteeltä enää toivoa.

Kappalelistaan mahtuu yllättävän vähän kaikkein klassisinta ja aika paljon uutta, mutta yhtyeen uusin studioalbumi Gods Of Violence (2017) on niin erinomainen hevilevy, että näin pitää ollakin. Live At The Roundhouse ei ratsasta nostalgialla vaan kuulostaa täysin ajankohtaiselta.

Kreator on kerta kaikkiaan pistämättömässä vedossa!