Tyylipuhdasta kiukkua vuosikymmenestä toiseen – Germaanithrashin suurin hurjassa tikissä

Kreator
Gods Of Violence
Nuclear Blast

Saksalaisen thrashin neljästä suuresta se kenties kaikista menestynein on tiukemmassa kunnossa kuin aikoihin. Siinä missä toisen germaanithrashlegendan Sodomin kesällä 2016 ilmestynyt uutuus oli sympaattisella tavalla oluentuoksuinen, Gods Of Violence kuulostaa melkein yhtä kiukkuiselta kuin Kreatorin 30 vuoden takainen klassikko Pleasure To Kill – vain paljon paremmin tuotettuna ja keski-ikäisellä arvokkuudella esitettynä.

Gods Of Violencen tuotantoa voi myös kehua enemmänkin. Levy on jätetty juuri sopivan rosoiseksi mutta silti selkeäksi, ja miksaus on erinomainen: kuulostaa noin megatonnin paremmalta kuin useimmat vuoden sisään julkaistut metallilevyt. Moderni kohtaa perinteen tyylipuhtaasti, eikä yhtye kuulosta lainkaan vanhanaikaiselta. Ruotsimetallivaikutteet puskevat edelleen läpi, mutta eivät häiritsevyyteen asti.

2010-luvun Kreatorilla on myös entisestään parantunut melodiataju, ja äkäisyyden lomiin on sijoitettu muutamia varsin hienoja kitaralinjoja. Vedetään kotiinpäin ja veikataan, että valtaosasta on ollut vastuussa yhtyeessä jo 15 vuotta soittanut Sami Yli-Sirniö.