Levyarvio: Antiromantiikkaa kokemuksen syvällä rintaäänellä – Laineen Kasperi on arkipäivän tarkkailija joka ottaa myös kantaa

Arvio julkaistu Soundissa 5/2020.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Laineen Kasperi
Psyko Cowboy
3rd Rail

Ysäri on back, eikä se oo laisinkaan wack! Laineen Kasperin uusimmalla kuullaan jälleen levyllinen luotaantyöntävää, mutta samaistuttavaa ja ajatonta suomalaista antiromantiikkaa. Kassu sylkee kokemuksen rintaäänellä semipoliittisia kannanottoja vaihtaen vuoroin tuttuun arkipäivän tarkkailijan rooliin. Maantieteellisesti liikutaan kotikadulta Amsterdamin kautta Lappeenrantaan.

Tuotannot on leiponut Bustaavat budit -kaksikko, jolle kuuluukin suuri kiitos A-luokkaisesta albumista. Kulta-ajan soundimaailmaan luottava produktio on makeaa mahan täydeltä – oodi 1990-luvulle jokaista samplea, skrätsiä, biittiä ja melodiaa myöten. Napakymppituotannot on sokeroitu Laineen Kasperin erehtymättömällä flow’lla ja kirsikkana kakun päällä keikkuu Asan kera toteutettu Järki Korhosen metskaaminen.

Ysärihopparifarkkumerkiltä nimensä lainannut platta on erinomainen räppilevy vaativan kuulijan kulutukseen. Kiistaton kesälevy 2020 – eikun tämä walkmaneihin bläästäämään ja päämäärättä koronan autioittamaa kaupunkia observoimaan.

Lisää luettavaa