Levyarvio: Caven, Cashin ja Cohenin jalanjäljissä – Behemothin nokkamiehen projektia vaivaa keinotekoisuus

Me And That Man
New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1
Napalm

Behemothin keulamiehen Nergalin country rock -projekti Me And That Man on ehtinyt toiseen albumiinsa. That Man eli John Porter on jäänyt pois matkasta ja hänen sijaansa levyllä on lukuisia vierailijoita Corey Taylorista Ihsahnin kautta Shiningin Niklas Kvarforthiin. Kaikki siis metallimiehiä toisin kuin Porter.

Jos Nick Cave And The Bad Seeds on Euroopassa asuneen australialaisen tulkintaa americanasta, kuulostaa Me And That Man lähinnä puolalaisen metallistin tulkinnalta Nick Cavesta. Päällisin puolin kyse on amerikkalaisesta roots kamasta, mutta se, etteivät Nergalin juuret ole Amerikassa paistaa läpi ja lopputulos tuntuu yhtä keinotekoiselta kuin levyn nimen Vol.1.

Mukaan on mahtunut muutama melodisesti erittäin hyvä sävellys (You Will Be Mine, By The River), mutta projektia vaivaa pastissimaisuus ja muiden jäljittely. Kuten Leonard Cohenilta nimensä lainanneella Songs Of Love And Deathillakin (2017), tärkeimmät esikuvat ovat Cave, Cohen ja Cash. Hyvin paljon edeltäjäänsä muistuttava New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1 jää kuitenkin ilman Porterin panosta vähän laimeaksi. Levy on lopulta liikaakin nimensä mukainen.