Levyarvio: Cherry Glazerr on sukupolvi z:n potentiaalinen indie-supertähti

Cherry Glazerr
Stuffed & Ready
Secretly Canadian

Jos suhdanteet kääntyvät rockille otollisiksi, on kalifornialainen Clementine Creevy z-sukupolven potentiaalisimpia supertähtiä. Parikymppisenä Creevy on musiikkibisneksen veteraani, jolla on laskutavasta riippuen takanaan kaksi tai kolme (ensimmäinen oli 15-vuotiaana äänitetty kasetti) Cherry Glazerr -albumia. Ahkeran keikkailun lisäksi Creevy on toiminut Yves Saint Laurentin kampanjakasvona ja näytellyt tv-sarjassa.

Creevyn ansiosta Cherry Glazerria oli edellisen albumin Apocalipstick (2017) aikaan helppo verrata Julia Cummingsin vetämään newyorkilaiseen Sunflower Bean -trioon. Stuffed & Readylla yhtye on kehittynyt sumeasta lofi-indiestä edelleen kaupallisempaan suuntaan. Self Explained -kappale on räikein esimerkki mahdollisesta tulevaisuudesta.

Creevyn biisit ovat entistä tarttuvampia. Bändin soundi on selkeämpi ja kirkkaampi, mihin on varmasti vaikuttanut toisen voimahahmon Sasami Ashworthin poistuminen soolouralle. Se näyttää koituneen molempien osapuolten eduksi. Mikäli alkuperäistä ketterämpi Alanis Morissette ja selväpäisempi Hole kiinnostavat, suosittelen tutustumista Cherry Glazerriin. Wasted Nunia vetävämpää uutta ulkomaista rockviisua en ole kuullut vähään aikaan.