Levyarvio: Death metal -veteraani ei palaa vanhaan loistoonsa – Massacren tunnistaa itsekseen mutta ensivaikutelma ei hurmaa

Massacre
Resurgence
Nuclear Blast

Floridalainen death metal -veteraani Massacre on palannut. Nimensä mukaisesti Resurgencen on tarkoitus palauttaa bändi vanhaan loistoonsa. Laulaja Kam Leen ja basisti Mike Bordersin konsepti oli silputa bändin historia vuodesta 1992 eteenpäin ja jatkaa siitä mihin From Beyondilla (1991) ja Inhuman Condition -ep:llä (1992) jäätiin.

Resurgencen soundi onkin From Beyondista tunnistettavissa, mutta ensimmäisenä huomio kiinnittyy kuitenkin levyn äärimmäisen matalaan äänenvoimakkuuteen. Resurgence soi hiljaisemmin kuin monet 80-luvun cd-levyt. Vaikka masterointi jättääkin amatöörimaisen ensivaikutelman, on hiljainen äänenvoimakkuus todennäköisesti tietoinen ratkaisu. Onhan kyseessä vuodesta 1984 kasassa olleen veteraanibändin levy, jonka soundeista on vastannut Dan Swanö (Edge Of Sanity, Bloodbath). Ehkä tälläkin ratkaisulla ollaan haluttu palata bändin juurille, mutta ei se kuitenkaan ihan nykyaikaa ole.

Sen sijaan kappalemateriaali päivittää bändin vanhaa soundia modernimpaa ja raskaampaa ilmaisua kohti ihan toimivasti, muistuttaen paikoin esimerkiksi tuoreempaa Six Feet Underia. Ihmeempiä yllätyksiä levy ei tarjoa, mutta death-faneille ihan mukiinmenevä julkaisu.