Levyarvio: Gambinassa kastettu kieli poskessa, Saatana mielessä – Rytmihäiriö naulaa teesinsä metallisella vimmalla

Arvio julkaistu Soundissa 8/2018.
Kirjoittanut: Isla Mäkinen.

Arvio

Rytmihäiriö
Gambinapsykoosi
Sakara

”Saatanalla on varmasti sormensa pelissä” todetaan kappaleen Valitse helvetti ensimmäisten sekuntien aikana. Ironista kyllä, tämä sopisi varmasti hyvin levyn mainossloganiksi, nimenomaan hyvässä mielessä. Suomalaisen surmacoren pioneerit todistavat yhä, että Gambinasta saa kuin saakin aihetta musiikkiin. Tämä sanoituksiltaan iloisen synkkä levy alkaa ja loppuu yhtä raivokkaan energisesti – voisiko metallilevyltä muuta toivoakaan? Humoristisesti kieli poskessa tehty levy on ilahduttava fuusio hardcorepunkia ja metallia, ja sopii siten niin kovan metallin ystävälle kuin vannoutuneelle punkkarillekin, allekirjoittanut mukaan lukien.

Gambinapsykoosin sanoitukset liikkuvat saatananpalvonnan ja lähes hurmiollisen viinan ihannoimisen välillä, eikä muuta tarvitakaan. Aiheeseen perehtymätön saattaa kauhistella Gambinan hekumallista kuvailua ja uskontoa käsitteleviä lyriikoita, mutta mitään muuta ei kunnon metallilevyltä odotakaan.

Loistava toteutus, karkeat, lähes runolliset sanoitukset ja viimeistelty soundi tekevät tästä yhden vuoden parhaimmista metallialbumeista.

Lisää luettavaa