Levyarvio: Haukotuttavan hyvää slowcorea! Bill Ryder-Jonesin levyllä hidastempoisuus on hyve

Bill Ryder-Jones
Yawn
Domino

The Coral -brittiyhtyeestä kymmenen vuotta sitten soolouralle karannut Bill Ryder-Jones on nähty häärimässä niin orkestroidun indie popin, rockin kuin folkinkin parissa. Yawn puolestaan on omistettu vaihtoehtoisesta amerikkalaisesta rockmaisemasta kumpuavalle introspektiivisyydelle.

Uutuuslevyn slowcore-ote kuulostaa paperilla levyn nimen mukaisesti haukotuttavalta: Yawn sisältää kymmenen loputtoman hidastempoista biisiä laiskan uneliailla äänimaisemilla, joita rikotaan silloin tällöin esiin nousevilla kitararäimetuokioilla. Feedbackiä ja junnaavia sointukulkuja riittää toki myös.

Ryder-Jonesin kotistudiollaan kasaama albumi on kuitenkin punottu niin vahvaan yleistunnelmaan, että sen pauloihin kietoutuu melkein tahtomattaankin.

Laiska laulu yhdistettynä laahaaviin mutta lämpöisesti pöriseviin kappaleisiin osoittautuu toimivaksi liitoksi. Yksipuolisen oloisesta levystä alkaa vähitellen muodostua miellyttävä tuttavuus, jonka pariin huomaa palaavansa yhä uudestaan.

There’s Something On Your Mind asettaa albumin hienosti omille linjakkaille raiteilleen. Raskaan ja synkän Happy Songin ironia löytää maalinsa helposti. No One’s Trying To Kill Youn naislaulu taas piristää kummasti alavireistä tunnelmaa.