Levyarvio: Instrumentaaliyhtye ja trubaduuri yhdistivät voimansa – Bizzarron ja Jukka Nissisen kimppalevystä hyötyvät molemmat osapuolet

Bizzarro & Jukka Nissinen
Taipale Broadcast Volume 1
Humu/Hillotehdas

Juurevan instrumentaalitrio Bizzarron ja trubaduuri Jukka Nissisen yhteisalbumi esittelee molempia osapuolia hyödyttävän kimppaprojektin. Bizzarron Luxardo (2019) katosi rouheasta soinnistaan huolimatta usein taustalla jumittavaksi äänitapetiksi ja kupletisti Nissisen nerokas lyriikka kaipasi vielä II-albumillakin (2019) ryydittäjäkseen muhevampia taustoja.

Ensikuulemalla Taipale Broadcastin ykkösraidaksi nousee Ville Pirisen ja Jukka Nousiaisen hengessä saarnaava Rankaisen lempeydellä, mutta kuunteluiden myötä esiin kohoavat myös inhimillisten peruskysymysten äärellä freukkarimaisesti kantrifunkkaava Hölmöt rakastuu ja Talmud Beachin boogie-heimolainen Jäät. Nissisen minuutin mittaisen folkosuuden jälkeen Murennusjoki kasvaa mahtavaksi tunnelmapalaksi.

Ihan kaikki albumilla ei kolise kympillä. Doki Doki Panic! toiminee peliharrastajille. Lähimpänä Nissisen soolotuotantoa olevaan Avaruus on kotini -kappaleeseen on ladattu niin paljon asiaa, että keskittyminen herpaantuu joka kerta ennen biisin loppumista. Toinen pääsiäispäivä pörähtää käyntiin hauskasti, mutta Nissisen taustan päälle selostama kertomus on yhtä kiinnostava kuin isäni luennointi omasta maanviljelyharrastuksestaan.