Levyarvio: Jenny Lewis pöyhii juurevan rockin aarreaitassa – On The Line hurmaa itsevarmuudellaan

Jenny Lewis
On The Line
Warner

Entinen lapsitähti Jenny Lewis on kasvanut arvostetuksi nelikymppiseksi folk rock -sankariksi. Rilo Kiley -yhtyeen ex-solistin edellinen taidonnäyte The Voyager (2014) tarjoili raikasta folk poppia ja AOR-kaikuja.

On The Line -uutuus ei ole yhtä popahtava paketti, vaan se hurmaa 1970-lukuisella juurevuudellaan ja itsevarmalla otteellaan. Lewisin kynästä irtoaa ehkä tämän hetken pätevintä keskitempoista jenkkihölkkää, jossa riittää näppärää lyriikkaa ja tarttuvia melodioita.

On The Linen entistä rouheampi ja tanakammin sykkivä americana-soundi kietoo helposti pauloihinsa. Etenkin levyn alkupuoli on täynnä helmiä, kuten vähäeleisen vaikuttava Heads Gonna Roll ja Fleetwood Macistä ammentava Red Bull & Hennessy.

Lewis on saanut levylleen melkoista seuraa. Albumilla rummuttelevat vanhat gurut Ringo Starr ja Jim Keltner. Tuotantoon, taustalauluihin ja kitarointiin ovat perehtyneet Beck sekä kohujen runtelema Ryan Adams. Jälkimmäisen mukanaolosta Lewis on ollut jälkikäteen harmissaan.

Vaikka On The Line tasaantuu ja rauhoittuu loppua kohden liiaksi, on Lewisin pistämättömällä tyylitajulla kasaama kokonaisuus sellainen juurevan rockin aarreaitta, että sitä tekee mieli kuunnella uudelleen kerta toisensa jälkeen.