Levyarvio: Kaaos hallitusti näpeissä – Torchia on tajunnan räjäyttävää hittiä vaille valmis tapaus

Torchia
The Coven
Rockshots

Tamperelaisen Torchian vuoden 2017 debyytti Of Curses And Grief pääsi yllättämään positiivisesti vimmaisella ja äkkiväärällä energiallaan. Eikä hyväksi havaitulta polulta poiketa toisella kierroksellakaan.

Kivijalka on edelleen valettu teknisestä ja melodisesta death metalista, jonka päälle on kasattu monista suunnista napattuja elementtejä. Näin on luotu tuoreelta tuoksahtava keitos modernia metallia, jossa on kuitenkin myös sen verran alkukantaisuutta, että vanhan liiton nimeen vannovakin voi nyökytellä hyväksyvästi. Kaaos pysyy yhä hallitummin näpeissä, riffeissä ja melodioissa on koukkua, raskautta ja groovea sopivissa paikoissa ja kokonaisuus on muutenkin linjakas. Pysyypä se vielä kestoltaankin napakkana.

The Coven jatkaa debyytin linjoilla ehkä vähän turhankin varman päälle pelaten eikä pääse enää yllättämään puskista samalla tavalla. Tällaista levyä yhtyeeltä odottikin eikä Torchia petä odotuksia. Mutta vaikka rimaa ei saadakaan nyt nostettua, ei se onneksi laske tuumaakaan.

Torchialla on pullat todella hyvin uunissa. Kunhan hihoista vielä kaivetaan se kaikki pankit ja tajunnat räjäyttävä megahitti, niin se on sitten siinä.