Luonnollista energiaa ja vimmaa – Torchia tiivistää metallin iskeväksi seokseksi

Torchia
Of Curses And Grief
Concorde

Paperilla Of Curses And Grief ei ensi silmäyksellä herätä suurta mielenkiintoa. Bändi yrmyilee promokuvissa kuten kunnon hevipoppoon kuuluu, biisien nimissä jatketaan samaa lähes kliseistä heavy-linjaa (Fury, Headshot, My Land Shall Burn) ja niin edelleen. Mielipiteet ja -kuvat kääntyvät kuitenkin iloisesti päälaelleen lähes heti, kun levyn laittaa soimaan.

Melko turha intro alleviivaa vielä edellä kuvailtua ensivaikutelmaa, mutta jahka ensimmäinen kunnon biisi pärähtää käyntiin, muuttuu ääni kellossa. Tiukkoja riffejä lyödään pöytään toinen toisensa perään eikä sovituksissa kaihdeta äkkivääriäkään ratkaisuja. Yksikään käännös ei silti kuulosta pakotetulta vaan biisit etenevät ja kasvavat luonnollisesti. Levyltä huokuu sitä energiaa ja vimmaa mitä debyytillä kuuluu nimenomaan olla. Vielä kun soundissa on modernia ja luomua sopivassa suhteessa, niin kyllä kelpaa fiilistellä.

Torchia sulattaa ahjossaan vaikutteita monista eri metallin alalajeista tyylikkääksi seokseksi ja osaa myös tiivistämisen taidon, mikä valitettavan harvalta tämänkaltaiselta bändiltä puuttuu. Jos samaa energiaa riittää vielä tulevillekin julkaisuille, on bändillä kaikki edellytykset nousta isojen poikien joukkoon.