Levyarvio: Kestääkö taika uutta kierrosta? Killer Be Killed ei jäänyt yhden albumin projektiksi

Killer Be Killed
Reluctant Hero
Nuclear Blast

Kun kokoonpanossa on jäseniä Sepulturasta, Mastodonista, The Dillinger Escape Planista ja Convergesta, sanan superyhtye käyttämiseltä ei voi välttyä. Killer Be Killed vakuutti jo nimikkodebyytillään (2014), että yhtyeen lopputulos on juuri niin moniuloitteista äärimetallia kuin paperilla voisi kuvitella. Mutta kestääkö konseptin taika uutta kierrosta?

Reluctant Hero on ottanut aiempaa enemmän mallia hardcore punkista, mikä kuuluu etenkin Filthy Vagabondissa. Biisit eivät pysy pitkään yhdessä paikassa tai tempossa, vaan jokaisen kulman takaa voi odottaa äkkikäännöstä. Levottomuudesta tulee kuitenkin ennen pitkään myös maneeri.

Bändin kolme selvästi erilaista solistia Max Cavalera, Troy Sanders ja Greg Puciato antavat kukin leimansa biiseille ja etenkin Puciato loistaa niin pop-melodioiden kuin riivattujen huutojensa puolella. Vokalistien läpsystä vaihto -mentaliteetti antaa oman persoonallisen lisänsä Killer Be Killedin arvaamattomaan luontoon.

Toisella levyllään Killer Be Killed ei aivan yllä korkeisiin odotuksiin, mutta parhaimmillaan se iskee väkevästi napakymppiin. Ei voi kuitenkaan epäillä, etteikö Reluctant Hero maistuisi niin groove metal -faneille kuin mathcoren ystäville.