Levyarvio: Kikkailua kerrassaan – Jinjerin levy on eksoottisuudestaan huolimatta yksipuolinen sekametelisoppa

Jinjer
Macro
Napalm

Ukrainalaisakti on nyt kulunutta fraasia käyttäen hyvässä nosteessa. Bändi on voittanut yleisöä puolelleen varsinkin keikoillaan, joita nähtiin kesällä Suomessakin pari kappaletta. Julkaisupuolella taas alkuvuonna ilmestynyt Micro-ep saa nyt jatkoa Macrosta, bändin neljännestä studiopitkäsoitosta.

Jinjer seilaa jossain nu metalin, djentin ja metalcoren muodostaman kolmion sisällä. Välillä mausteeksi heitetään vaikkapa reggae- tai death metal -vivahteita ja kielikin voi vaihtua englannista bändin äidinkieleen lennosta, mikä on virkistävää. Kimurantti musiikki kuulostaa kuitenkin paikoin itsetarkoitukselliselta kikkailulta, joka ei palvele biisejä. Bändi on teknisesti erittäin taitava, mutta se ei pelasta, jos sävelkynän musteessa ei ole enempää potkua.

Laulaja Tatiana Shmailyukin harteilla lepää paljon ja onneksi hän onkin bändin vahvin lenkki loikkien sujuvasti komean örinän sekä puhtaan laulun välillä, antaen bändille sen oman leiman. Ilman Shmailyukia Jinjer kuulostaisi lajissaan huomattavasti geneerisemmältä.

Muutamia valonpilkahduksia (On The Top, Retrospection) lukuun ottamatta Macro on kokonaisuutena melko puuduttava ja poukkoilevuudesta huolimatta lopulta yksipuolinen.