Levyarvio: Klassikoita ja omahyväisiä metabiisejä – The Dirt -sarja on soundtrackia kiinnostavampi

Arvio julkaistu Soundissa 4/2019.
Kirjoittanut: Eero Kettunen.

Arvio

Mötley Crüe
The Dirt Soundtrack
Motley

Mötley Crüe ei kuulu musiikillaan ansioituneimpien rockyhtyeiden joukkoon, mutta vuonna 2001 julkaistu The Dirt -kirja on yksi kaikkien aikojen legendaarisimpia bändimuisteloita. Kesti niin kauan saattaa teos valkokankaalle asti, että sellaiselle se ei loppujen lopuksi päätynyt. Netflix-julkaisun rinnalla leffan soundtrackin luonnollinen olemismuoto on Spotify-soittolista.

Elokuvasta tuli oikein onnistunut eikä myöskään soundtrack voisi paljon parempi olla. Ensimmäinen biisi on uusi ja sillä feattaa Machine Gun Kelly, joten seuraavaksi kuultavat Red Hot ja etenkin On With The Show luonnollisesti särähtävät korvaan karkeudellaan, mutta kun kontekstiin pääsee asettumaan, kahden ensimmäisen levyn Mötiköiden parissa viihtyy.

Julkaisun loppupuolelta alkaa hittiputki ja viimeisenä esitellään vielä kolme uutukaista. Crash And Burnilla bändin käsitys aikalaismusiikista on samanlainen kuin Rob Zombiella vuonna 1995. Like A Virgin puolestaan on ennakko odotuksia neutraalimpi Madonna-cover. Kaikki uudet kappaleet ovat tilaustyönä tehtyjä, omahyväisiä metabiisejä.

Lisää luettavaa