Sirkustemppuja ja kasarihittejä – Mötley Crüen loppu tallentui dvd:lle

Mötley Crüe
The End - Live In Los Angeles (dvd)
Eagle Vision

The End on Mötley Crüen viimeisen keikan taltiointi. Yli 30-vuotisen uran päätökseksi tavallinen kahden tunnin setti on aika lyhyt, mutta bändi soittaa hyvin ja antaumuksella. Crüe ei vieläkään näytä kyllästyneen soittamaan 80-luvun hittejään, joista konsertti pääosin koostuu.

Suurimman vaikutuksen tekee kitaristi Mick Mars. Miehen rento mutta hallittu ote kitaransoittoon on hienoa kuunneltavaa. Mikään Eddie Van Halen hän ei kuitenkaan ole, mikä tehdään valitettavan selväksi keikan loppupuolen ihan päin helvettiä menevässä kitarasoolossa.

Leen vuoristorataa yleisön yli kulkeva rumpusetti on vaikuttava, mutta hänenkin soolonsa tuntuu turhalta filleriltä. Taustana soitettu bro step on niin äänekästä, ettei Leen soittoa juuri kuule.

Bändi on edelleen kovassa iskussa, mutta kai se ura jossain vaiheessa on lopetettava kun kaikki hyvät biisit ovat 80-luvulta. Toisin kuin moni puolikuntoinen klubeja kiertävä hair metal -kohtalotoveri, lopettaa Crüe loppuunmyydyssä Staples Centerissä pyrotekniikan, erikoistehosteiden, tanssityttöjen ja ensiluokkaisten soundien kanssa. Jos tämä todella jää Crüen viimeiseksi keikaksi, on se paras mahdollinen lopetus uralle.