Levyarvio: Koukussa ikuiseen nuoruuteen – Lust For Youthin tuorein albumi on melankolisen syntsapopin valio

Lust For Youth
Lust For Youth
Sacred Bones

Lust For Youthin tyyli on vaihdellut vuosien saatossa, ja bändi on siirtynyt vähitellen siistitympään soundiin. Kahden hengen kööpenhaminalaispoppoon itsensä mukaan nimeämä seitsemäs albumi koostuu kahdeksasta kappaleesta, joiden eteerisen kaunis tunnelma kiinnittää kaiken huomion itseensä.

Levyn new wave -tyylisessä syntsapopissa on hyödynnetty tanssimusiikkimaisia melodioita, jotka tasapainottavat levyn muuten lähes melankolista tunnelmaa. Luomistyössä on käytetty myös post-punk-vaikutteita, joten levyllä on juuri sopivasti särmää. Mikäli bändin edellisen albumin Internationalin kappale Lungomare viehätti korvaa, Lust For Youthin Imola jatkaa samalla linjalla.

Lust For Youth taitaa tyylin, johon on helppo jäädä koukkuun. Bändin pehmeän melodinen musiikki on lähes lumoavan tyylikästä, samaan aikaan kaunista mutta tarpeeksi rosoista. Koska soittohistoriaa on jo jonkin verran takana, oma tyyli tuntuu löytyneen. Vaikka kappaleissa on vahva 80-luvun tunnelma, niissä on myös jotain nykyaikaista. Sen melodisen synthpopin, jota levy edustaa, voi kuulla jo aikaisemmilla levyillä, mutta tätä levyä kuunnellessaan se nousee vihdoinkin pääosaan.