Levyarvio: Kun oppipojat menivät ohi – Triviumin uutuuslevy on kevyttä ja ailahtelevaa kuultavaa

Trivium
In The Court Of The Dragon
Roadrunner

Trivium kuuluu niiden bändien joukkoon, jotka eivät ole päästäneet itseään metalcoren saralla ihan helpolla. Bändi on usein haastanut itsensä suorituksiin, jotka ovat nostaneet yhtyeen ansaitusti tyylisuuntansa merkittävimpien airuiden joukkoon.

In The Court Of The Dragon alkaa lupaavasti. Lähes pelottava intro X viipyilee ja antaa odottaa purkausta, jonka bändi lunastaa heti kättelyssä albuminsa nimiraidalla. Luvassa on melodista, sopivan kimuranttia ja yllättävän helposti omaksuttavaa rytinää. Levyn edetessä tulee mieleen Triviumin jo kohtuullisen pitkälle ehtinyt ura, joka muistuttaa pitkän matkan juoksun kärkikahinoita: vetovastuusta huolehditaan vuorotellen ja odotellaan, miten lenkki etenee.

Trivium on ollut urallaan vetovastuussa, mutta välillä kilpakumppanit ovat päässeet rinnalle ja joskus ohikin. Nyt on Triviumin vuoro tuijotella tovi selkiä ja vetää henkeä. Vaikka bändi tekee vakuuttavaa työtä ja soittajilla piisaa hommaa nuottiarsenaalin toimittamisessa, on uusi albumi peräti kevyttä kuunneltavaa.

Ei Trivium ole nytkään itseään aivan helpolla päästänyt, sillä levyltä löytyy viljalti pieniä huippuhetkiin kohoavia yksityiskohtia, mutta kokonaisuuden kannalta sävellystyön loppurutistus jää monin paikoin antamatta ja kokonaisuus vaikuttaa siksi perin ailahtelevalta.