Levyarvio: Metallihumppaa ja lastenlauluja – Macabren sarjamurhaajatarinoissa laatu vaihtelee genrejäkin enemmän

Macabre
Carnival Of Killers
Nuclear Blast

Chicagon Macabre on tahkonnut horror metaliaan jo vuodesta 1985, vaikka niin kaupallinen kuin kriittinenkin menestys on jäänyt saavuttamatta. Carnival Of Killersia kuunnellessa on helppo ymmärtää miksi arvostelumenestystä ei ole tippunut. Levyn 16 biisiä muodostavat aikamoisen sekasotkun tyylejä lastenlauluista death metaliin. Laatu vaihtelee vielä genrejäkin enemmän. Esimerkiksi puolivillainen metallihumppa Warte Warte on laulettu saksaksi, vaikkei kukaan bändistä taida kieltä osatakaan.

Jos laajemman menestyksen saavuttamattomuuden syyt käyvät levyä kuunnellessa ilmeisiksi, niin käyvät myös syyt siihen miksi bändi on jaksanut jatkaa. Onnistuessaan, kuten texasilaisesta murhamiehestä kertovalla Joe Ball Was His Namella, Macabre on erinomainen. Biisin temponmuutokset, mukaansastempaavat melodiat ja synkkä tarina muodostavat mikromuodossa juuri sellaisen mrbunglemaisen cocktailin joka Carnival Of Killersin olisi varmaan kokonaisuutena ollut tarkoitus olla.

Biisien sarjamurhaajista kertovat tarinat ja levyn aloittava ja päättävä sirkusmusiikki luovat jonkinasteista koherenssia, mutta lopulta biisi-ideoita ollaan toteutettu aivan liian matalalla kynnyksellä.