Levyarvio: Monster Magnet teki cover-levyn omista huururock-suosikeistaan – ”Bunkkerilevy” on keskimäärin ihan ok

Monster Magnet
A Better Dystopia
Napalm

Space rock -veteraanit ovat onnistuneet albumeilleen ujuteltujen coverien kanssa varsin mallikkaasti. Nyt bändin ”bunkkerilevy” on pelkkää lainakappaletta ja onnistuminen on keskimäärin ok, vaan ei mitenkään huikea.

Kenties Dave Wyndorf tovereineen on pyöritellyt osaa näistä enemmän tai vähemmän obskuureista huururock-kappaleista pidempäänkin, ainakin osa biiseistä tuntuu soljuvan varsin mukavasti samaan tapaan kuin aiemmin albumeille päätyneiden tapauksessa. Toisin kohdin yhtye ei oikein saa juonen päästä kiinni eikä pysty uuttamaan niihin sieluaan mukaan. Useampikin kappale menee vähän lätkytellen läpi soittaessa, mikä toki tämän bändin kohdalla tarkoittaa ihan asiallista meininkiä.

Konstailemattomasti tukka putkella paahdettu Born To Go, sitar-höysteinen huuruilu Death ja sopivan etukenoisena vyöryvä Learning To Die ovat kiekon aika selkeä kärkikolmikko. Loput kymmenen raitaa kiillottavat aika vähänlaisesti hienon bändin kilpeä, jos nyt eivät siihen kolhujakaan tee. On sitä parempia ja paskempiakin cover levyjä kuultu, mutta Monster Magnet menee kyllä nyt suurelta osin varsin kädenlämpöisillä linjoilla.