Levyarvio: Parempi kuin studiolevyillä – Volbeatin livellä bändillä ja yleisöllä on hyvä boogie

Volbeat
Let's Boogie!
Universal

Volbeatin viimeisestä pitkäsoitosta on ehtinyt kulua jo kaksi vuotta, mutta vielä yhtyeeltä ei kuulla uutta musiikkia. Sen sijaan tanskalaisyhtye julkaisee livealbumin ja konserttielokuvan, joiden materiaali on peräisin yhtyeen kesällä 2017 Kööpenhaminassa loppuunmyydyllä Telia Parken -jalkapallostadionilla soittamalta keikalta.

Heti alussa huomaa, että solisti Michael Poulsenin ääni on livenä huomattavasti inhimillisempi ja samalla miellyttävämpi kuunneltava kuin albumeilla, joissa autotunea muistuttava efekti on välillä suorastaan häiritsevä.

Visuaalisesti konserttielokuva ei sen sijaan ole erityisen henkeäsalpaava, vaan muutaman usein toistuvan jipon, ristiriitaisten värisävyjen ja kamerakulman edestakaisen nykimisen vuoksi oikeastaan aika sekava ja halvankin näköinen.

Käsittämättömän suuren, lähes 50 000 hengen kokoisen ihmisjoukon läsnäolo on sen sijaan taltioitunut videolle hienosti: lähikuvat yleisöstä ovat täynnä luonnollista elämäniloa, joka heijastaa Volbeatin energiaa paremmin kuin lavalla oleva yhtye itse.

Bändin soiton ja yleisön mukanaelon yhteistä draivia ei saakaan pilattua edes hermostuttavan epäjohdonmukainen kuvaustekniikka. Tässä keikassa on volaa ja beatia.